Gunoiul uneia, Comoara alteia...

Author: Clo / Etichete: , ,

Ma chinui de ceva vreme sa imi adun gandurile pentru acest post.Am intrat in acest an cu niste reminescente din cel precedent, drept pentru care trebuie sa refulez ca sa nu mai stresez lumea din jurul meu cu atitudinea de emo ce ma stapaneste de ceva vreme.
Daca as fi baiat/barbat si as citi acest titlu, m-as simti jignit de primul cuvant din el. Cum adica "gunoi"? Pai... e simplu. Exista tot felul de relatii, tot felul de cupluri. Acum nu fac sondaje sau statistici ca sa stiu cine pune capat unei aventuri/relatie/casnicie mai des. Exista insa cazuri cand EA decide ca nu mai merge si incheie socotelile (nu, nu il omoara daca la asta v-ati gandit). Pur si simplu considera ca nu mai merge ceea ce era intre ei 2 si atunci gata. Punct. Finish. Caput.
Exista tot felul de posibile reactii din partea LUI. Poate sa sufere (daca a tinut la EA si la relatie), poate sa i se rupa in 14 daca era ceva de complezenta, etc...
Ideea e ca daca EA a gasit ceva mai bun, mai dulce, mai roz, mai sclipitor, poate sa plece, la fel de bine cum fac si ei la randul lor. Si, atunci, el sufera. Cunosc cazuri in care s-a cazut in mare depresie. Unii si-au pierdut job-ul, au pierdut ani de facultate, au pierdut prieteni care nu l-au inteles sau nu i-au putut accepta perioada de sihastrie auto-impusa, au pierdut multe.
Si... ce face el? Isi jura in barba ca se va razbuna. Din pacate nu o face cu persoana care i-a pricinuit gaura in inima/suflet, ci face asta cu toata fetele/femeile ce vor urma in viata lui.
[Vreau sa mentionez aici ca eu consider ca daca un barbat sufera dupa o relatie, inseamna ca a iubit cu adevarat! Ar trebui sa apreciem asta, pentru ca se intampla foarte rar. Este un fel de curcubeu dupa ploaie. Deci rar.]
Drept urmare, daca apare cineva prin preajma lui si el isi da seama ca ar putea fi o ulterioara caprioara ce merita sa fie vanata, ataca. Si ea, daca ridica coada, inseamna ca este interesata. Sa presupunem ca el nu este fiu de politician sau rezident pe Dorobanti. Este un baiat/barbat normal. Deci daca e interesata de el inseamna ca il place asa cum e el si nu pentru banii lui sau sutele de cai putere din motorul masinii.
Dar el, ca sa se razbune pentru suferinta din trecut, doar se foloseste de ea. O abureste (sau nu... unii nici macar nu isi mai dau silinta sa faca asta), o imbata (si la propriu si la figurat) si profita. Evident ca este de comun acord, deci nu se pune problema de altceva, dar, atat...
Si poate ea a vazut in el o persoana buna, frumoasa, inteligenta, spontana... o persoana pe gustul ei, o persoana langa care ar fi petrecute ceva momente minunate.
L-a considerat o comoara.
Dar el este prea orgolios, prea doritor de razbunare, prea ametit de puterea pe care crede ca o are asupra ei (si chiar o are). Si daca fata/femeia pica in plasa, victoria este si mai savuroasa.Sunt ferm constienta ca fiecare avem plusuri si minusuri, dar de ce trebuie mereu sa ne raportam la acelasi set de valori cand ne gandim sa ne alegem o persoana langa care am putea sa petrem momente placute?
Ok, sa zicem ca primeaza "ambalajul", ca de aceea s-au inventat hainele si cosmeticele de firma, pastilele de slabit sau remodelarea corporala, dar nu sunt esentiale. Nu mereu.
Si cum ramane cu fata/femeia care a avut comoara in mana cateva momente si acum se uita la mana care este goala, pentru ca ea, "comoara" a considerat ca satisfacerea unui capriciu fiziologic este de ajuns pentru moment?

7 comentarii:

Anonim spunea...

What doesn't kill you, it only makes you stronger!!! Sau nu? Stii....e o vorba (fraza)... fiecare face cat il duce capul! Perfect valabil si in cazul de fata.... "el" a facut excat cat l-a dus capul....

clo spunea...

asta este intr-adevar cea mai simpla metoda de a trece peste asa ceva. sa consideri ca nu poate mai mult de atat si ca este limitat si nu trebuie sa iti mai bati capul.
dar ce te faci cand nu e asa? ce te faci cand el CHIAR GANDESTE?
sau, poate gandeste in toate celelalte situatii numai in cele de genul asta, nu...
hmmm...

Anonim spunea...

Pai.... posibil si asa. Idea e ca putem gandi lucid in majoritatea situatiilor (daca ne duce capul)....dar cand vine vorba de dragoste ....ni se cam pune un val negru pe ochi si o mare nebuloasa pe creier....si s-a dus ...p..ii de suflet orice urma de inteligenta. Cand suferim din dragoste din "gandirea" nostra dispar niste ingrediente esentiale: 1. luciditatea; 2. bunatatea; 3. capacitatea de a distinge ce e bine si ce e rau. Ordinea difera de la un individ la altul. Si daca aceste ingrediente dispar, apare un altul: NEVOIA DE A FACE RAU! Nu conteaza cui si cum, idea e ca daca facem rau... in mintea noastra se creaza o iluzie tampita ca-i platim vietii cu aceasi moneda, pentru magariile la care ne supune ea.

clo spunea...

perfect de acord cu tine, anonimule/o.
dar de ce trebuie sa sufere si altii din cauza refularilor si neimplinirilor noastre?
poti sa consideri asta ca faza ca "roata e rotunda si se intoarce mereu?"? adica, poate am facut si noi asa la randul nostru si acum trebuie sa "vedem cu e"?
eu una m-am gandit de multe ori la posibilitatea asta...

Doppelgänger spunea...

Yeah, this is dumb. :-? Fara discutie.

Cel putin referitor la problema asta sunt destul de radical. Trebuie sa fii tampit sa faci ceva de genul asta. Poate nu am dreptate dar asa vad eu problema, fiindca nu gasesc nici un motiv satisfacator pentru care sa faci o asemenea chestie cu o persoana, sa te razbuni pe ea pentru ce ti-a facut altcineva. 8-|

Daca faci asa, nici n-ar trebui sa mai ai o relatie vreodata.


Desi, macar chestia asta este clar vizibila. Ce te faci cand indepartezi pe cineva la modul involuntar, fara sa-ti dai seama? Adica nu vrei sa te razbuni pe acea persoana (bine, nici nu e vorba de razbunare aici, pana la urma) dar o indepartezi pur si simplu, incet, fiindca in subconstient ti-e frica sa nu ti se intample aceeasi chestie (sa fii parasit, etc.). Aici este buba, fiindca poti sa fii o persoana cat de buna ca tu ai un minim de control asupra problemei si cu greu poti sa iti infrunti frica si sa iesi invingator. Pana la urma, sa fim seriosi...cati oameni isi infrunta fricile si mai si ies invingatori?

clo spunea...

dahh, stiu!
poate a reusit cineva sa isi infrunte fricile dar cati???
plus de asta ca toti ne gandim ca suntem ok si ca meritam mai mult.
unii dintre noi insa chiar merita. si spun asta ca ei nu insala nici macar cu gandul, dar sunt de fiecare data inselati sau parasiti.
plus de asta, eu cred ca nu mai exista comunicare. si daca exista ori se termina cu oale in cap ori cu o usa trantita la nervi...
unde o sa ajungem??????????????????

Doppelgänger spunea...

Hospital.