Nehotarare...

Author: Clo / Etichete:

Doamneeee, cata nehotarare vad in jurul meu...
Toata lumea vrea cate ceva. Daca intrebi ce vrea, nu stie sa iti raspunda. Daca reprosezi ca nu stie ce vrea sare pana la cer...
Deci???
Unii vor stabilitate in viata lor agitata (cine oare?). Intrebata ce inseamna stabilitate in viziunea ei, persoana a tinut sa mentioneze ca vrea sa se aseze intr-un loc si totul sa fie bine. Ce o fi insemnand asta? Vrea o relatie stabila? Vrea pe cineva care sa ii asigure confortul emotional care ii lipseste? Si daca asigurarea acestui confort implica inventarea unei rutine (curatenie, mancare, spalat de vase si haine, copil, etc...) ce face?
Cat de mult suntem dispusi sa ne sacrificam pentru a avea ceea ce ne dorim?
Stiu din propria-mi experienta ca orice are un pret. Si parca cel mai mare greu de platit pret este acela al libertatii. Suntem, sau este dispus/a sa plateasca asemenea pret doar pentru ceva care crede ca ii lipseste?
De ce nu incercam sa ne uitam totusi la ceea ce avem?
De ce toti oamenii vor mai mult, mai mult?
Nu este cateodata de ajuns ceea ce avem?
Luam un exemplu: om normal, sanatos (fizic, nu neaparat si "psihic"), cu un job cat de cat sigur, cu prieteni multi si buni, cu o familie intreaga si sanatoasa, cu un acoperis deasupra capului, cu o masinuta care functioneaza (si nu este ultima fitza si mai si plateste rate la ea), cu mici datorii (ca altfel nu ar mai simti nevoia sa merga la serviciu asteptand salariul ca sa le plateasca). Pana aici am descris un om relativ banal, normal, de clasa mediu, cu mari aspiratii sa ajunga in viitor cineva sau ceva mai bun decat este acum.
Acest om are insa ceva ce ii lipseste. Probabil (mai mult ca sigur) ca ii lipseste o jumatate. Nu neaparat ACEA JUMATATE, dar ii lipseste...
As mai lua un exemplu. Tot un om, care are tot ce am descris mai sus, plus ACEA JUMATATE. Insa, nici acesta nu este fericit, pentru ca ii lipseste rodul iubirii dintre el si jumatatea accea a lui (a omului).
In ambele cazuri sunt doaua probleme. Doua lipsuri. Diferite ca si problematica, ca si putere a omului simplu de a le realiza. Dar..., luate separat, fiecare reprezinta ceva foarte important pentru fiecare in parte si, fiecare in parte considera asta un impediment in calea fericirii sale.
Si totusi, cand s-au gasit cat de cat niste rezolvari, acele persoane au refuzat. Pentru ca nu reprezenta ceea ce isi doreau.
Ce e de facut?

0 comentarii: