Pretul dragostei

Author: Clo / Etichete:

Barbatul ideal? Frumos, destept si… bogat. Serios? Chiar conteaza situatia financiara? Ei bine… da!
Vrem sau nu sa recunoastem, toate, dar absolut toate, speram ca ne vom indragosti de un barbat cu o situatie financiara buna. E drept, unele isi doresc asta atat de mult, incat ajung sa caute un barbat care sa indeplineasca acest unic criteriu, in timp ce altele, mai mature, sau poate pur si simplu mai destepte, inteleg ca banii nu aduc fericirea… insa o intretin!
Pe de alta parte este incontestabil faptul ca fericirea este mult mai frumoasa atunci cand o poti hrani - din toate punctele de vedere. Si apoi, inclusiv batranii tin mereu sa ne atentioneaze ca dragostea trece totusi, prin stomac. E drept ca e cam greu sa visezi la iubire atunci cand iti faci probleme pentru ziua de maine. Si la fel de adevarat este ca nu poti avea fantezii despre cum va veti creste copiii impreuna cat timp nu ati avea cu ce sa ii hraniti.
Ne invartim asadar intr-un cerc vicios. Nu vrem sa ne gandim la avantajele financiare, insa acestea devin pe zi ce trece tot mai importante si nu mai pot fi ignorate. Si atunci, merita cu adevarat condamnata o femeie pentru simplul fapt ca isi doreste ceea ce este mai bun pentru ea si pentru viitoare sa familie?Intr-o societate in care materialismul este privit ca o boala incurabila si grozav de dezgustatoare, fetele trebuie sa se fereasca.
Cum adica? Spre exemplu, daca tu circuli cu mijloacele de transport in comun, sa te fereasca Dumnezeu sa te indragostesti de vreun mascul care conduce un BMW. De ce? Pentru ca va fi “absolut evident” ca tu nu il iubesti nici pentru ca este frumos, nici pentru ca este destept, nici pentru ca se poarta ireprosabil cu tine, ci pentru ca roteste acel volan si nu altul, iar tu, RATB-ista, nu visezi decat la masina lui.
Iubirea adevarata este plauzibila pentru urechile noastre numai atunci cand este insotita de saracia lucie. Altfel, cautam orice alt motiv pentru a explica o relatie reusita. De ce? Exista doua explicatii: prima - suntem din mosi-stramosi barfitori si nu ne putem controla acest instinct incriptat in gene. Oricat ne-am dori sa nu comentam un eveniment, nu ne putem abtine!Ce-a de-a doua explicatie este cu atat mai putin justificata: suntem gelosi.
In conditiile in care toate ne credem cele mai frumoase si cele mai destepte nu intelegem cum este posibil ca una, lunga, slaba si cam sluta “a pus mana” pe un barbat bun. Fie gelozie sau doar mancarici de limba, un fapt este cert: trebuie sa avem grija de cine ne indragostim. Pentru ca daca este prea frumos, prea destept, sau (Fereasca Sfantul!), prea bogat, concluzia este evidenta: suntem usuratice! Intr-un final, trebuie retinuta “regula universal valabila”: un barbat sarac poate fi iubit pur si simplu, in timp ce un barbat bogat nu poate fi iubit deloc, ci doar tolerat datorita beneficiilor financiare pe care le poate oferi.
Astept cu nerabdarea ziua in care vom incepe si noi sa fim oameni. Sa intelegem ca in viata nu-i totul numai alb sau numai negru, ca nu poti sa iubesti o persoana pentru un singur motiv ci pentru o suma de considerente, ca ii accepti defectele si ii iubesti calitatile, iar daca intre acestea se numara si stabilitatea financiara, cu atat mai bine!

0 comentarii: