Si totusi, politia romana isi face datoria...

Author: Clo / Etichete:

Marti noapte. Ora 01.30. Deja 2 decembrie.
Tocmai stingeam aragazul ca era gata ciorba si puiul la punga din cuptor si imi spalam pensulele pentru ca, Napoleonul din mine gatea, picta si se uita la "Dansez pentru tine" pe ProTV.
Din pacate a doua zi dimineata trebuia sa ma trezesc pentru a ma duce la serviciu, chiar daca sunt in fara plata. Ce draqu... Romania...
Nu stiu ce ma face sa ma uit pe fereastra la bucatarie si vad ca vecinul meu de la etajul 4 era cu un barbat si cautau ceva in portbagajul masinii. Chiar ma miram ca la ora aceea, pe frigul si ceata aia ei stau la masina.
Cel putin asa credeam eu...
Ma deplasez in dormitor sa inchid geamul ca sa nu imi inghete nasul cand dorm.
Aud tipete. Trag cu ochiul pe geam. Doi barbati il alergau pe un al treilea si pana la urma l-au prins si au inceput sa il bata. Dar cu mare placere, nu asa, in joaca.
Nu am facut legatura cu ceea ce se intamplase cu aproximativ 1-2 minute mai devreme. Stiu ca la mine in spatele blocului se mai aduna vecinii la un poker sau barbut si nu ar fi fost prima oara cand se iau la cearta din cauza asta.
Dar m-am gandit totusi sa urmaresc firul evenimentelor. Am alergat catre sufragerie si am iesit tiptil pe balcon. Acei 2 barbati inca il mai bateau pe al treilea, deplasandu-se cu el in acelasi timp. De abia acum mi-am dat seama ca cei doi barbati erau vecinii mei de la etajul 4. Si acum am facut legatura ca cei 2 pe care ii vazusem eu mai devreme erau hoti care ii furau din masina.
Unul dintre vecini, in ritm de pumni si picioare, a sunat la politie. Il imobilizasera pe unul dintre hoti si am dedus ca politia i-a rugat sa il tina aproape de ei ca urmeaza sa vina repede.
In timp ce vecinul l-a bagat pe hot in masina proprie (alta decat cea "violata"), i-a luat si telefonul mobil hotului si l-a sunat de cateva ori pe al doilea hot, care a reusit sa scape. Il tot ruga sa vina sa isi ia priEtenul, ca nu i-au facut nimic, ca nu s-au suparat, etc...
Nu s-a lasat pacalit hotul.
De cand a sunat vecinul meu la politie, mi-am aprins o tigara. Eram la 3/4 din ea cand a venit politia. Daca mie imi ia aproximativ 4-5 minute sa fumez o tigara, deci, in aproximativ 3 minute un echipaj de politie a fost in fata blocului meu.
L-au scos pe hot din masina si a inceput dansul: acesti doi politisti au inceput sa il bata intr-un mare stil. I-au dat cativa pumni in stomac ca sa il forteze sa stea culcat pe burta... in noroi. Apoi i-au carau picioare in burta, spate, cap si au inceput sa il "fragezeasca" ca pe snitzel cu bulanul din dotare.
In cateva momente a mai aparut un echipaj de politie. Au coborat si din aceasta masina 2 politisti care l-au luat pe hot intr-alta serie de pumni, picioare. De data asta hotul a inceput sa tipe si sa urle ca are probleme in familie si are nevoie de bani, ca nu vrea sa fure, bla, bla...
Dupa cateva minute in care l-au rugat pe vecinul meu sa urce sa isi ia actele pentru a merge la sectie cei patru politisti verificau masina "violata", al doilea echipaj a plecat impreuna cu hotul catre sectia de politie. Nici nu vreau sa ma gandesc cata bataie si-a mai luat hotul acolo, la sectie. Am avut ocazia sa aud niste povesti dintr-o sectie de politie de sector si, credeti-ma, te infiori cu ce sete si placere bolnava ii bat pe cei de genul celui prins aseara.
Dar, cea mai tare faza de aseara a fost faptul ca hotii au venit la furat cu scuterul.
Si, cat vecinul meu se imbraca si isi lua actele, cei doi politisti ramasi la locul faptei, se chinuiau sa porneasca scuterul care a devenit proba.
Intr-un final a coborat si vecinul si a pornit el scuterul. Vecinul s-a urcat in masina cu unul dintre politisti si al doilea s-a suit pe "monstrul pe 2 roti" si au plecat.
Cu tigara terminata de ceva timp, cu o mare doza de adrenalina in mine, am purces catre patutul meu cald, uitandu-ma inca o data pe geamul de la dormitor sa vad daca masinuta mea este in regula.
Deci... POLITIA ROMANA INCA ISI FACE DATORIA!

2 comentarii:

Andrei Pavel spunea...

it izic eu ca s-au mobilizat de cand cu dna Gasca =))

Clo spunea...

mai mult ca sigur...
hehehehe... noroc cu dna Gasca a ta!