Fantasmele erotice ale barbatiilor - Nancy Friday

Author: Clo / Etichete: ,

Am terminat de citit cartea "Fantasmele erotice ale barbatiilor" scrisa de ziarista Nancy Friday.
Scrisa e mult spus. De fapt aceasta ziarista a facut un pas foarte inteligent. A dat un anunt in ziar si pe cateva site-uri ca ar fi interesata sa primeasca scrisori cu ceea ce este in mintea barbatiilor cand este vorba de fantezii, emotii, trairi. De fapt, cam la ce fantazeaza barbatii atunci cand fac sex (ca dragoste fac foarte rar) sau cand se masturbeaza.
Citisem inainte "Fantasmele erotice ale femeilor" de aceeasi autoare si imi lasase o impresie relativ dezamagitoare. Dar, ma gandeam ca poate femeile nu au fost foarte sincere, sau, ele, pentru ca iubesc, nu prea au nevoie sa fantazeze. Se implica atat de mult in actiunea de sine, incat nu mai au timp sa fantazeze. Au fost cateva fantasme insa pe care le pot considera relativ deplasate sau "cam bolnave", dar mintea omului este nemarginita.
Trecand acum la fantasmele barbatiilor, ma asteptam la multa pornografie verbala, la multa desconsiderare a femeii, la ganduri "foarte murdare" si porcosenii.
Am fost surprinsa sa vad ca in 550 de pagini barbatii viseaza aproximativ 75-80% cum sa isi satisfaca mai bine iubita/sotia/amanta/prietena si apoi sa spunem ca ca se gandesc la EI.
In afara de capitolele cu fetisism pentru haine, placerea lor pentru dusurile reci (nu este vorba de dusurile propriu-zise... promit sa revin cu un articol explicativ in viitor) si putinele cazuri de sadism (spre dezamagirea mea), barbatii chiar simt nevoia sa isi faca partenera sa se simta bine.
Am ramas surprinsa sa vad ca majoritatea fanteziilor lor se concentreaza pe dorinta de a-si satisface femeia din pat. Unii dintre ei nici nu mai dadeau mare importanta orgasmului propriu, ci considerau orgasmul ei ca implinirea si satisfactia personala suprema.
Una peste alta, pot spune ca este o carte nerecomandata pudicilor sau celor care vad sexul ca o datorie sau ca pe un tabu.
Nu stiu cat de mult poti invata din ea, ca, pana la urma, din punctul meu de vedere, fiecare om ar trebui sa aiba propriile sale fantezii, nu sa le imprumute de la altii.
Dar... este interesant sa observi ca langa fiecare dintre noi exista mereu o persoana care se poate gandi chiar in momentul acesta la tot felul de "chestii", fara ca tu, cel de langa el, sa iti dai seama, sau fara ca el/ea sa se dea de gol.

Revin la dorinta mea de a avea puterea sa pot citi gandurile oamenilor... Cred ca as ramane foarte surprinsa si mi-as putea schimba parerea despre unii dintre cei de langa mine.

0 comentarii: