Dezordine in ordine

Author: Clo / Etichete:

Daca o viata cat de cat ordonata, cu monotoniile ei cotidiene este influentata de anumiti stimuli, devine dezordonata.
Rutina fiecarei zile incepea cu alarma de la telefon care anunta ca e cazul sa incepi o noua zi de munca (sau..., ma rog..., de activitate). Dupa "lupte seculare" in care incercai sa te convingi ca degeaba mai tii ochii inchisi pentru ca trebuie sa te trezesti, iti faceai tabieturile si incepeai ziua. Serviciul sau alte activitati din care, teoretic, trebuiau sa iasa bani te tineau prins ore intregi.
Alta alarma te anunta ca gata... ai terminat si este cazul sa te relaxezi. Si mergeai sa te intalnesti cu prietenii, te duceai la un suc, la un film, sau pur si simplu, te odihneai.
Toate avea o logica si un sens firesc.
La un moment dat, dupa ceva liniste, cunosti pe cineva. Si iti place, te atrage, ti se pare interesant. Dar, se dovedeste, la un moment dat, ca este ceva imposibil. Ceea ce gandeste doar una dintre partile implicate nu este de ajuns pentru a putea sa consideri ca fiind ceva in 2. Si dupa ce acest factor iti disturba ordinea, neimplinirea dorintei continua sa te macine.
Apoi, munca sau activitatea ta, iti da motive de indoiala. Si, fix cand te astepti mai putin, apare o ocazie. Si incepi si analizezi pe toate partile plusurile si minusurile si nu stii daca merita sa te risti sa faci acest pas sau nu. Iti este greu. Ceea ce faci te pasioneaza, te provoaca, dar nu iti ofera decat satisfactii personale, psihologice si de moral. Si, din pacate, astea nu iti platesc nici ratele in banca nici intretinerea. Mai exista insa si factorul uman. Nu ai numai colegi, ai multi PRIETENI. Si toti suntem constienti ca ochii care nu se vad, se uita.
Si uite asa, esti pus in situatia in care trebuie sa alegi. Sa accepti provocare unui nou job care te va implini si pe plan material si te va face sa evoluezi, sau sa te ocupi in continuare de voluntarismul care te pasioneaza si sa ai niste persoane dragi alaturi de tine, zi de zi.
Cam greu de ales.
Cel mai greu este insa sa te convingi pe tine insuti ca nu mereu iti sunt impartasite sentimentele ce vin din inima si ca sunt momente in viata cand ti se ofera ocazii si trebuie sa ai taria de a lua niste decizii.
Dezordinea din viata ordonata pune incet, incet stapanire si te trezesti in fata unui dead-line cand trebuie sa spui ce vei face in viitor pentru tine.

0 comentarii: