O lume a bărbaţilor - sperma musculiţelor de vin face femelele speciei să muncească mai mult

Author: Clo /

Ascult la birou Radio Guerrilla. Sunt nebuni astia... Dar asta probabil ca ma face sa ii ascult. Si, stresata de kkturile de la birou (lucrez intr-un minister care a avut pana ieri un ministru psd-ist), am tras cu urechea la o caterinca de-a celor de la radio. M-a destins. O redau mai jos. Este un articol de pe www.realitatea.net. Genial... :)))))

Oamenii se ştiinţă au descoperit o lume a bărbaţilor - sperma musculiţelor de vin conţin o substanţă chimică care face femelele să muncească imediat după împerechere.

Studiul realizat a mai arătat că masculul leneş zboară să-şi facă siesta după activitatea sexuală, iar femelele ce abia s-au împerecheat au un stil de viaţă mai "aventuros" decât virginele speciei.
Musculiţele sunt cel mai active la apus şi răsărit, dar de obicei se odihnesc după-amiaza pentru a-şi conserva energia şi pentru a se proteja de razele solare.
Atât masculuii cât şi femelele speciei dorm în cele mai călduroase perioade ale zilei, dar sperma muştelor este acoperită cu o "peptidă a sexului", care declanşează o perioadă intensă de activitate domestică a femelelor.
Peptida este produsă de o glandă a masculului, echivalentul prostatei la om, iar efectele pot dura şi zece zile.
Descoperirea a fost făcută de profesorul Elwyn Isaac de la Universitatea Leed, Facultatea de Ştiinţe Biologice, când investiga somnul la femelele musculiţei de vin.

Ehhh? Asa da. Cu toate ca ar trebui sa fiu de partea "femelelor", trebuie sa subliniez ca apreciez utilitatea masculilor in acest caz. DOAR IN ACEST CAZ!!!

0 comentarii: