Filme educative... sau cat de evident poti deveni incat sa faci un film despre asta

Author: Clo / Etichete:

Probabil ca va asteptati sa fac recenzie unui film pe care tocmai l-am terminat de vazut. Pai cam asa e. Adica nu sunt critic de cinema si nu o sa spun acum daca actorii au jucat bine sau nu, daca actiunea a fost cursiva si daca povestea a avut un impact.
Dar da, povestea a avut un impact. Cel putin din punctul meu de vedere. Nu o sa va spun numele filmului. Va las placerea de a-l descoperi in functie de descrierea situatiei.

Cica exista regula nescrisa si universal-valabila in "societatea masculilor". Ca daca nu te suna, inseamna ca nu e interesat de tine. Adica: te agata undeva (bar, disco, terasa sau mai stiu eu unde...), vorbeste cu tine, rade, se simte bine si apoi, inainte sa isi faca iesirea arunca replicile magice: "ne auzim la un telefon". Subit te loveste... cum adica ne auzim la un telefon daca nu mi-a cerut numarul? Adica, mai nou, specia masculina a capatat puteri paranormale si iti poate afla asa, simplu, numarul de telefon?
Sau... iti da cartea lui de vizita (asta chiar este numai in filme ca in Romania de azi cati au la ei carti de vizita cand ies intr-un bar sau la disco, tersata, etc?). Si iar iti spune cu zambetul pe buze: "ne auzi la un telefon"... Aaaaa, ok... ne auzim ca probabil amandoi nu avem probleme cu auzul deci, ne putem auzi... Dar asta nu inseamna ca EA trebuie sa sune... pentru ca, DIN NOU, el nu a cerut numarul ei de telefon... Si aici apare marea problema/dilema/incurcatura: daca vrea sa va auziti la un telefon, inseamna ca TU (EA) trebuie sa sune..., pentru ca el nu are numarul ei.
DECI, conform scenariului, EL NU ESTE INTERESAT DE PERSOANA EI DAR NU A VRUT SA FIE BADARAN SI SA FUGA CA UN LAS... (regizorii din ziua de azi chiar vor sa le mai spele rusinea barbatiilor... si evident ca asa e, m-am uitat la sfarsit si era regizat de un barbat).
Ok... sa revenim... Deci el i-a dat numarul lui de telefon... degeaba sta ca tuta si asteapta sa fie sunata ca nu va primi nici un telefon ca nu are cum. Si, daca ea este una d'asta, mai emancipata/moderna/care citeste si invata pe de rost textele din Cosmopolitan, il suna... Hopa... si cum el era prea beat sau dezinteresat, s-ar putea nici sa nu-si aduca aminte de ea... se preface ca isi aminteste... si incepe mare operatiune de ABUREALA... "Draga mea, frumoasa mea, stii... sunt cam insurat, cam logodit... a fost o greseala, m-a luat valul (bine ca nu i-a luat si calul, conform melodiei), nu cred ca ne putem intalni..., nu as vrea sa fac o prostie... intelegi tu!" sau "aaa..., da, te tin minte, aaa... Julieta (... pauza, ea injura in gand si ii aminteste ca se numeste Cici), aaa, da Cici, scuze draga, am atatea pe cap... sa ne vedem la o cafea... azi? acum? pai stii... acum sunt intr-o sedinta si peste 2 h am avion/tren ca plec in delegatie. Imi pare extrem de rau, poate cand ma intorc. Vai, dar ce ma bucur ca ai sunat, chiar ma gandeam la tine...".
In ambele cazuri mentionate mai sus, fata SI-A FURAT-O!!! Si chiar urat as putea spune.
De aceea este mai bine sa aplici metoda pe care am invatat-o acum cateva luni de la un asemenea specimen (ma refer ca e mascul, nu neaparat ca ar face acelasi lucru, dar, la draqu, toti fac asta, sunt programati genetic). Metoda e simpla cica: DACA BAIATUL E INTERESAT, VA FACE EL PRIMUL PAS. De aceea nu e bine (dupa parerea lui) ca fata sa ia atitudine. Nu as putea spune ca e de moda veche pentru ca e de abia la primul sfert al vietii sale, deci nu cred ca gandirea de moda veche i-a afectat lui modul de a gandi.
Sa zicem ca as putea inghite o asemenea gogoasa, dar pana cand? Adica..., ok, nu este interesat, dar daca fata vrea ceva, de ce nu ar accepta? Nu este scopul lor in viata sa procreeze? Sunt sigura ca nu le-ar face placere sa umble o turma de femei cu o turma mai mica de copii dupe ei, dar traiasca metodele contraceptive inventate in ultimul secol. Deci... GO FOR IT, poate dai peste unu guru al sexului si scapi de "amprentat baia de unu' singur".
Sau, stati asa... din cauza incalzirii globale le-a venit barbatilor mintea la cap si i-a coplesit moralitatea si sentimentul de vina... Ca sa fiu mai explicita: nu vor sa se lege la cap cu vreo cuconita doar ca sa o "marcheze" stiind de la inceput ca nu ar putea sa fie ceva serios cu ei.
Kkt... evident ca asta este ultimul lucru la care se gandesc ei. Nu vor si gata.

Mda... si evident ca in film pana la urma aia care se cearta se impaca, ea il doreste pe el si el nici nu se gandeste la posibilitate dar sfarseste prin a se indragosti la nebunie de ea si raman impreuna, aia casatoriti care inseala si sunt inselati ori se despart ori iau pastila aia minune care le sterge orice amintire neplacuta si totul e ca inainte.

Deci, daca esti depresiva si in timp ce te uiti la film ai mancat deja o cutie sau o ciocolata intreaga si ai fumat 1/2 de pachet de tigari, inchide calculatorul si du-te si croseteaza, poate e mai relaxant.

Cat despre film, nu este decat o explicatie cu poze care se succed intr-un ritm ametitor despre ceea ce vor de fapt barbatii sa comunice prin gesturi si fapte atunci cand proasta pica in plasa.

0 comentarii: