In vremurile in care traim, omenirea are o varietate foarte mare de resurse, tehnologii si o cunoastere extensiva pe care o aplica diverselor evenimente si situatii din dorinta de a explora lumea in care traim. De exemplu: am explicat fenomenul curcubeului, am construit sateliti, am facut primii pasi pe Luna... Totusi, curiozitatea e in natura umana si, oricat de multe am afla, intotdeauna ne vom dori mai mult si vom cauta mistere dinolo de intelegerea noastra. De aceea, exista oameni care continua sa creada in OZN-uri. De ce a ramas aceasta credinta atat de populara? Oare oamenii se simt singuri sau acesta este urmatorul pas in evolutia umanitatii - gasirea unei civilizatii mult mai avansate?
Oamenii tind sa considere obiectele pe care nu le-au mai vazut inainte OZN-uri pentru ca experienta este ciudata si neasteptata. Totusi, in momentul in care li se da o explicatie stiintifica pentru misterul la care au fost martori, oamenii sunt dezamagiti pentru ca necunoscutul a fost rezolvat. Destul de ciudat, dar acest lucru nu-i face decat sa-si doreasca sa demonstreze ca, de fapt, ce au vazut ei este cu totul altceva si astfel incepe vanatoarea. Incep sa scruteze rabdatori cerul noptii pana cand incep sa vada planeta Venus stralucind aproape de linia orizontului, si-si fac aparitia pasari migratoare cu pene colorate ce reflecta lumina felinarelor... Astfel de lucruri sunt repede catalogate ca fiind drept OZN-uri de catre omul dornic de aventura.
Cercetatorii au explicat aceasta atractivitate fata de teoria OZN-urilor ca fiind un raspuns subconstient la eterna cautare a motivelor pentru care aceste lucruri ciudate se intampla. Omul, ca un explorator curios, are uimitoarea abilitate de a memora si sustine lucrurile familiare care se intampla in viata de zi cu zi. In acelasi timp, aceasta abilitate este o slabiciune care duce la la un singur lucru: vedem ceea ce vrem sa credem si ne fascinam singuri de ceea ce ne-am convins sa credem.
Pe de alta parte, aceasta credinta in existenta OZN-urilor poate fi rezultatul speculatiilor care au loc intre stiinta, religie si faptele concrete. Acest lucru face ca mintea umana sa ia in considerare posibilitatea existentei OZN-urilor, a vietii pe alte planete si calatoria stelara. Poate ar fi mai bine ca umanitatea sa ia intai in considerare cunostintele pe care le are deja si sa le relationeze. Poate ar fi mai bine sa ne observam intai pe noi si planeta pe care locuim pana sa ne ridicam ochii spre alte sisteme solare...
Tind sa cred ca unul dintre cele mai puternice motive pentru a crede in OZN-uri este "nevoia". Ca si stramosii nostrii, oamenii din ziua de azi "au nevoie" de mituri pe care sa nu le poata explica stiintific. De asta, uneori ne mintim singuri, schimband intentionat circumstantele situatiei pentru ca ea sa nu se mai incadreze in nicio explicatie logica. Curiozitatea, disputa si rezervele asupra modului cum identificam "un fenomen ciudat", sunt cele care ne hranesc convingerea in ceea ce priveste existenta unei alte civilizatii superioare.
De ce cred oamenii in OZN-uri?
Author: Clo / Etichete: day by day
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu